Historiek

 • 1988 : Alex Veltmans komt met de eerste generatie laserprinters in aanraking bij de toenmalige firma Quint te Aartselaar waar hij als magazijnier aan de slag was. Kyocera bijt de spits af met de F-800 en F-1000 series, nadien volgt de allereerste HP Laserjet printer.
 • Oktober 1991 : Na een toegangsexamen biedt zich een kans aan bij Getronics Service te Kontich als computertechnieker. Al gauw blijkt de opgedane ervaring met laserprinters bij de vorige werkgever vruchten af te werpen in combinatie met een achtergrond mechanica.
 • juni 1995 : Alex start zijn éénmanszaak ALTEC SYSTEMS te Mortsel op in bijberoep. Verkoop en installatie van digitale satelliet tv apparatuur vormt de basis. De eerste plannen ontstaan om op termijn full time zelfstandige te worden. Kort nadien wordt de service uitgebreid met onderhoud en herstelling van computers, computerschermen en printers.
 • 1 april 1998 : Alex zet een punt achter zijn loopbaan als printertechnicus bij Getronics Service en start samen met 3 vennoten de BVBA PC Repair Center op te Wilrijk. Het belangrijkste objectief is het leveren van een onafhankelijke, professionele en betaalbare service en Alex staat in voor de dagelijkse leiding van het bedrijf op de Jules Moretuslei 502 te Wilrijk.
 • Aanvang 1999 : De eerste technieker komt in dienst.
 • Juli 2006 : Omwille van sterke prijsdaling van kleine inkjetprinters en computerschermen zijn deze niet meer rendabel om te herstellen. De core business wordt meer en meer toegespitst op de KMO en industrie. Middenklasse en netwerk laserprinters, faxen en multifunctietoestellen zijn nu de hoofdmoot. Onderhoud en herstelling van HP Designjet plotters behoort vanaf dan ook tot de activiteiten.
 • November 2009 : Alex Veltmans heeft beslist om PC Repair Center volledig in eigen handen te nemen. De overige vennoten stappen uit de BVBA. Er zijn plannen om naar een andere locatie te verhuizen.
 • 1 mei 2010 : PC Repair Center start op het nieuwe adres: Fort V-straat 14 te 2650 Edegem. Na 12 jaar op de gekende locatie te Wilrijk werd het tijd voor iets nieuws. Het nieuwe pand met ruime toonzaal biedt veel meer mogelijkheden.  Verkoop, onderhoud en herstelling van printers, faxen en multifunctie toestellen worden overgenomen van Leysen Kantoormachines. Voortaan kan u voor al uw kantoorbehoeften terecht op één adres.
 • 1 juni 2013 : Wijziging openingsuren : De winkel zal voortaan ook op vrijdag voormiddag uitsluitend op afspraak te bezoeken zijn, net zoals dat op maandag voormiddag al het geval was.
 • 1 september 2013 : Belangrijke mededeling betreffende de openingsuren ! PC Repair Center heeft de samenwerking met Leysen Kantoormachines opgezegd. De winkel zal vanaf nu elke voormiddag uitsluitend op afspraak te bezoeken zijn omdat er geen permanentie meer is in de voormiddag. Indien er geen herstellingen bij klanten op de agenda staan zal de winkel uiteraard wel geopend zijn. Wij verontschuldigen ons voor dit ongemak. U kan ons vanaf nu van maandag tot en met vrijdag doorlopend telefonisch bereiken van 9.00u tot 18.00u en op zaterdag van 10.00u tot 17.00u.
 • 1 oktober 2013 : Door een verschuiving in de printermarkt bieden wij vanaf nu ook het volledige gamma toestellen aan van het merk DEVELOP. Deze printers en multifunctietoestellen zijn uitermate geschikt voor klanten die grotere volumes draaien waarbij de gebruikskosten tot ruim de helft kunnen worden terug gedrongen t.o.v. een compacter toestel. Leasing op 36,48 of 60 maanden al dan niet met onderhoudscontract behoort vanaf nu ook tot de mogelijkheden.
 • 31 december 2014 : Alex zet zijn éénmanszaak ALTEC SYSTEMS stop. Vanaf 1 januari 2015 vallen alle activiteiten qua satelliet installaties en verkoop onder PC Repair Center BVBA. Dit zal een behoorlijke administratieve vereenvoudiging met zich meebrengen waardoor er meer tijd vrijkomt ten dienste van onze klanten.
 • 20 oktober 2015 : PC Repair Center is gecertifieerd Device Integrator voor KYOCERA multifunctietoestellen. Vanaf nu kunnen ook de grotere TaskAlfa toestellen voor werkgroepen worden geconfigureerd op maat.
 • Februari 2017 : Wij hebben ons toegelegd op de vraag naar backup systemen. Vanaf nu kunnen wij het complete gamma van SYNOLOGY NAS drives op maat bouwen en configureren. Ook de SYNOLOGY RT1900AC en RT2600AC geavanceerde dual band routers kunnen wij voor u configureren.
 • zomer 2021 : Door de coronacrisis is er redelijk wat terugval in de vraag naar onderhoud op laserprinters dus hebben wij ons werkterrein uitgebreid. Vervanging van defecte pc's door op maat samengestelde mini pc's, laptops en verkoop van bijbehorende hardware/software behoren nu ook tot onze activiteiten. Hebt u vragen of advies nodig? Bel of mail ons. U mag uiteraard ook altijd even langs komen.
 • 1 april 2023 : Op 1 april 1998 is het allemaal begonnen, wij zijn 25 jaar actief in het vak en wensen al onze trouwe klanten, oud en nieuw te bedanken voor het vertrouwen!

   

   

   

   

 

gin